Praktické vychytávky do vašej dielne

Praktické vychytávky do vašej dielne

Neexistuje dielňa, v ktorej by neboli skrutkovače, kladivá, vŕtačky alebo pílky. To je základná výbava každého profíka, ale aj kutila. Dnes však existuje množstvo praktických a šikovných vychytávok, ktoré vám môžu značne uľahčiť vašu prácu a dokonca pozdvihnúť jej kvalitu. Investujte teda do inovácií na lepšie a rýchlejšie výsledky pri práci alebo svojich koníčkoch.

 

Elektrický hoblík

V dielni zaručene nesmie chýbať hoblík. Tie staré síce majú vždy svoju hodnotu a sú využiteľné, na trhu je však už dávno ich upgrade v elektrickej podobe. Opracovanie dreva vďaka nemu prebieha rýchlejšie nielen kvôli elektronickému pohonu, ale nepotrebuje doplnky na meranie hĺbky hobľovania, všetko zvládne zopár rýchlych nastavení. Vy už iba hoblík vediete po dreve. V každom prípade však nezabudnite na ochranné prvky, ako sú pracovné rukavice a ochranné okuliare.

 

Laserový merač

Načo naťahovať meter cez celú dĺžku miestnosti alebo materiálu, upevňovať ho na jednotlivých koncoch alebo si zháňať asistenta, ktorý vám s meraním pomôže? Vymeňte starú pomôcku za laserovú vychytávku, ktorá vám odmeria požadovanú vzdialenosť pár klikmi. Merač môže údaje ukladať do pamäte, sčítavať a odčítavať ich, vypočítavať plochu a objem, a to všetko s detailnou presnosťou.

 

Titánové nožnice

Multifunkčným pomocníkom pre každú dielňu sú jednoznačne nožnice z titánu. Vďaka tomuto materiálu vydržia byť ostré dlhý čas a len tak ľahko sa neopotrebujú. Ich využitie je veľmi široké. Dá sa s nimi pustiť do strihania čohokoľvek, od kartónových balíkov, cez plastové materiály až po káble. V praxi sa ukázalo, že majú vysokú odolnosť aj pri použití na tuhších materiáloch a komponentoch.

 

Chemická kotva

Ak ste doposiaľ nepočuli o tejto vychytávke, tak je nevyhnutné zadovážiť si ju čo najskôr. Chemická kotva je prostriedok, ktorý upevňuje veci ako hmoždinky alebo háky v stenách z rôznych materiálov. Tento praktický pomocník umožňuje pevný úchyt vecí na stenách aj s hmotnosťou niekoľko stoviek kilogramov. Ľahko sa aplikuje a dokáže zaschnúť a vytvrdnúť materiál v krátkom čase. Chemickú kotvu nájdete v každom obchode s náradím a v mnohých variantoch, pričom pre prácu v interiéri je potrebné zakupovať tie, ktoré neobsahujú styrén, látku spôsobujúcu rakovinu. Pri práci s chemikáliami nezabudnite chrániť svoje dýchacie cesty s respirátormi alebo maskami či polomaskami.

 

Teplovzdušná pištoľ

Pri úprave povrchov na nich často zostávajú nežiaduce látky, ktoré idú ťažko dole. Starých náterov alebo zvyškov zaschnutého lepidla sa môžete v rýchlosti zbaviť aj bez poškodenia povrchu, z ktorého ich chcete dostať. Teplovzdušná pištoľ ohrieva nežiaduce vrstvy a tie pod vplyvom teploty schádzajú bez námahy a poškodení stien alebo iných plôch. Pištole s vyššou kvalitou vám umožňujú dokonca regulovať teplotu nahrievania, takže ju môžete prispôsobiť materiálom, na ktoré ju používate.

Univerzálny kľúč Gator Grip

Nosiť so sebou brašnu plnú kľúčov rôznych veľkostí je passé. Načo sa zaťažovať prenášaním toľkých ťažkých pomôcok, keď to, čo zvládnu oni, zvládne jeden šikovný univerzálny kľúč? Gator Grip má nadstavec s drobnými valčekmi. Ak sa doň založí skrutka alebo matica, valčeky ju objímu a prispôsobia sa jej veľkosti. Doťahovanie a uťahovanie potom prebieha bez väčšej námahy. Na ešte väčšie uľahčenie vašej práce vám pomôže adaptér na vŕtačku, ktorý vám ušetrí značný čas.

 

V dielni je stále čo robiť a aby ste prácu odviedli kvalitne, musíte v prvom rade do kvality investovať. Držte krok s dobou, pozorujte nové trendy a pozdvihnite svoju prácu na vyššiu úroveň, z ktorej sa budete tešiť ako vy, tak aj vaši zákazníci. Pri ochrane pri práci sa zase môžete spoľahnúť na Abtex, v ktorom nájdete len tie najkvalitnejšie pracovné odevy a ochranné pomôcky.